časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Abeceda managementu úspěchu a Kopos Kolín

|

Společnost Kopos Kolín, a. s., převzala diplom za úspěšné absolvování projektu, který byl součástí modelu Excelence EFQM (European Foundation for Quality Management, Evropská nadace pro řízení kvality). Tento projekt je založen na uplatnění ověřených metod a postupů z komerčního i veřejného sektoru a v Evropě jej takto využívá více než 30 000 organizací, včetně evropských zastoupení IBM, Alcatel, British Telecom, TNT Express, Bosch a Siemens.
 
Důvodem zapojení Koposu do projektu AMÚ (Abeceda managementu úspěchu) bylo získat kromě názoru auditorských společností další externí nestranný pohled na silné a slabé stránky kvality, práce a ochrany životního prostředí ve společnosti.
 
„Projekt umožnil porovnat vlastní interní hodnocení kvality práce s hodnocením nezávislého pozorovatele ze strany organizátora projektu,“ řekla Ing. Jana Dejmková, vedoucí úseku řízení kvality ve společnosti.
 
Společnost Kopos Kolín, a. s., je výrobcem elektroinstalačního úložného materiálu a její obrat v loňském roce činil 782 milionů Kč, což představuje meziroční nárůst šestnáct procent. Společnost vlastní jedenáct dceřiných obchodních společností v zahraničí, z toho tři výrobně-obchodní. V České republice je zaměstnáno 417 osob a v zahraničních dceřiných společnostech dalších 120 osob. Kopos je držitel certifikátů ISO 9001, ISO 14001 a Bezpečný podnik.
 
Další informace na internetové adrese: http://www.kopos.cz
 
Obr. Administrativní budova Koposu Kolín