časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABBsolvent má svého vítěze

|

Vítězem studentské soutěže ABBsolvent, kterou v loňském roce pořádala společnost ABB, se stal Martin Sirový z ZČU. Druhé místo obsadil Ondřej Hüttl z VUT a třetí Daniel Haupt rovněž z VUT.
 
Výsledky prvního ročníku soutěže ABBsolvent byly vyhlášeny za účasti zemského ředitele a prezidenta ABB Olle Jarleborga 17. ledna 2008 v prostorách společnosti ABB. Tři vítězní studenti si mezi sebou rozdělili následující ceny: desetiměsíční stipendium (7 000 Kč měsíčně – Martin Sirový), vzdělávací kurz v hodnotě 30 000 Kč (Ondřej Hüttl) . a týdenní pobyt v západoevropské pobočce ABB, včetně 10 000 Kč kapesného, dopravy a ubytování (Daniel Haupt). Ceny nebyly vázány na pořadí, vítěz měl právo výběru ze všech tří cen, druhý ze zbylých dvou. Dalších šestnáct finalistů získalo věcné ceny.
 
Šestitýdenní soutěže ABBsolvent se zúčastnilo 566 studentů z technických vysokých škol v Praze, Brně, Plzni, Liberci a Ostravě, kteří řešili fiktivní případovou studii obsahující ekonomické, manažerské a technické otázky. Do finále se probojovalo devatenáct studentů. Nejvíce finalistů bylo z VUT (11), následovala ZČU (4) a VŠB (3). Z pražského ČVUT se do finále probojoval pouze jeden student, liberecká TUL ve finále své zastoupení neměla.
 
Společnost ABB je předním světovým dodavatelem technologií pro energetiku a automatizaci, které umožňují průmyslovým podnikům zvyšovat výkon a efektivnost za současného omezování nepříznivého dopadu jejich činnosti na životní prostředí. Společnost ABB má zastoupení ve více než 100 zemích světa a zaměstnává přes 111 tisíc lidí. V České republice působí od roku 1992 a v jejích podnicích zde pracuje 2 500 zaměstnanců.
[Tiskové materiály ABB]