časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABBsolvent 2009

|

V prosinci 2009 byly v pražském hotelu Andel’s slavnostně vyhlá­šeny výsledky již třetího ročníku projektu ABBsolvent, kterou pořá­dá společnost ABB. Vítězem se stal Petr Hamouz z ČVUT FEL Pra­ha, obor elektroenergetika, který pochází z Kublova na Křivoklátsku. Druhé místo obsadil Jiří Zajíc z VUT FSI Brno a třetí Ondřej Berka z ČVUT FS Praha.
 
Letošní ročník byl tématicky propojen s filmem Terminátor, v je­hož posledním pokračování si zahrálo také osmnáct robotů ABB. Pro­jektu ABBsolvent 2009 se zúčastnilo celkem 733 studentů z třinácti technických vysokých škol v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Pardubicích a Ostravě. Do finále se probojovalo dvacet studentů. Nejvíce finalis­tů – jedenáct, bylo z VUT v Brně, poté následovala ČVUT v Praze se sedmi finalisty a VŠB v Ostravě se dvěma finalisty. Tři nejlepší získali atraktivní ceny: roční stipendium ve výši 70 000 Kč, euroví­kend pro dvě osoby s návštěvou provozu ABB v dané zemi v hodno­tě 35 000 Kč a stipendium v hodnotě 20 000 Kč.
 
Hlavním cílem projektu ABBsolvent je podpora vzdělanosti i pra­xe studentů a užší spolupráce s technickými vysokými školami v Čes­ké republice.

[Tiskové materiály ABB.]