časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB ve Spojených arabských emirátech

|

číslo 12/2003

trh, obchod, podnikání

ABB ve Spojených arabských emirátech

Martina Herkusová, ABB

ABB, přední světový výrobce energetických a mechanizačních technologií, získal zakázku v celkové hodnotě 59 milionů USD na modernizaci a rozšíření transmise a rozvodu elektrické energie ve Spojených arabských emirátech. Na získání tohoto projektu pracovali i čeští specialisté z brněnské pobočky ABB, jejíž podíl na zakázce činí 11,5 milionu USD.

Smlouvy byly uzavřeny se společností Abu Dhabi Water and Electricity Authority (ADWEA) a mají pokrýt rostoucí potřebu elektrické energie ve Spojených arabských emirátech. Požadované rozvodny budou zajišťovat distribuci elektrické energie po celé oblasti Al-Ainu, tzn. že budou sloužit pro dodávky elektrické energie do domácností v části města i k napájení zavlažovacích systémů místních farmářů.

Klíčovým faktorem získání této zakázky je doba, v níž je divize ABB’s Power Technologies schopna tento náročný projekt úspěšně dokončit.

První smlouva představuje dodávku 50 samostatných, předem zkonstruovaných rozvodných stanic 33/11 kV, které urychlí dodávku energie. Zásilka obsahuje také 386 panelů se spínacím systémem na střední napětí a dvacet transformátorů. Podíl české části ABB, divize PT, Brno, na této zakázce činí 8 288 000 USD.

Druhá smlouva zahrnuje dodávku pěti rozvodných stanic 33/11 kV, které disponují nejmodernějšími technologiemi v kontrolních, ochranných a monitorujících systémech. Součástí dodávky je i 250 vzduchem a plynem izolovaných spínacích panelů a 25 rozvodných transformátorů. V tomto případě je výše podílu ABB, divize PT, Brno, 3 240 000 USD.

První jednotky budou doručeny za sedm měsíců a zakázky budou dokončeny za dvacet měsíců.

ABB je přední firma v oboru dodávek energetických a mechanizačních technologií, které umožňují uživatelům zlepšit výkon provozovaných zařízení a současně omezit jejich negativní dopad na životní prostředí.

V ABB Group jsou sdruženy společnosti působící asi ve 100 zemích světa, které zaměstnávají přibližně 133 tisíc pracovníků.