časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

ABB na veletrhu AMPER 2003

|

číslo 4/2003

Amper 2003

ABB na veletrhu AMPER 2003

Společnost ABB s. r. o. bude v letošním roce na veletrhu AMPER zastoupena divizí Automation Technologies a divizí Power Technologies .

Obr. 1.

Pro zákazníky, kteří se zajímají o oblast elektrických pohonů má ABB několik dobrých zpráv. Rodina frekvenčních měničů ACS800 (obr. 1) se rozrostla o další konstrukční typy a softwarové verze a nyní pokrývá celou oblast výrobně plánovaných napětí a výkonů. V druhé polovině letošního roku přijde ABB na trh s novou řadou měničů frekvence pro oblast nižších výkonů a jednodušších aplikací ACS550. Odborníci firmy budou na veletrhu k dispozici pro zodpovězení dotazů týkajících se jak konkrétních produktů ABB, tak i problematiky elektrických pohonů obecně.

Dále návštěvníci veletrhu ve stánku ABB (hala 2, sektor B) získají informace o strategii společnosti v oblasti řídicích systémů a o celkové integraci výrobkového souboru ABB do nové, jedinečné koncepce – Industrial IT (obr. 2). Uvidí zde demonstrační verzi Optimize IT – Real TPI pro sledování a zvyšování efektivního využití výrobního zařízení (OEE) pro diskrétní i spojité výroby (obr. 3). Toto řešení ABB bylo oceněno výběrovou cenou vydavatelů časopisu Control Engineering. Obdobně bude prezentováno též široké spektrum přístrojů a zařízení z oblasti nízkého a středního napětí – od elektrických, spínacích, jisticích a měřicích přístrojů a rozvodnic nízkého napětí, přes elektrické rozváděče do 1000 V, až po systémy EIB pro automatizované řízení budov.

Obr. 2.

135 let ABB s. r. o., Elektro-Praga

Úspěšným představitelem divize Automation Technologies je i společnost ABB s. r. o., Elektro-Praga Jablonec nad Nisou, která si v letošním roce připomíná 135 let od svého vzniku a deset let výrobků se značkou ABB na českém trhu.

Nosným programem této společnosti jsou výrobky pro domovní elektroinstalace, zejména spínače a zásuvky, sestavené v moderních designových řadách Classic, Tango, Element®, Tim®, Impuls, Alpha nea a Alpha exclusive®.

Tato škála designů vyhoví vkusu i možnostem každého koncového uživatele. Kombinací rámečků a krytů v různých barvách je možné vytvořit desítky barevných skupin těchto prvků. Přístroje tak lze použít v různých interiérech a prostředích, navíc i ve vícenásobných rámečcích. Sortiment významně doplňují elektronické přístroje, které nejen zvyšují pohodlí uživatelů, ale i přispívají k úsporám energie.

Obr. 3.

ABB s. r. o., Elektro-Praga, na letošním veletrhu AMPER v rámci svého 135. výročí představí novou barevnou škálu designové řady Element®. Další novinkou, přihlášenou do soutěže o Zlatou medaili veletrhu AMPER, budou spínače a zásuvky v bezšroubovém provedení.

ABB a vysoké napětí

Divize Power Technologies ze své produkce představí vysokonapěťové přístroje a vysokonapěťový rozváděč UniGear pro distribuci elektrické energie. Kromě suchého transformátoru RESIBLOC – výrobce ABB Transformatoren GmbH, Brilon, Německo – bude na veletrhu AMPER poprvé vystaven i suchý transformátor s litou izolací – výrobce ABB Power Technology S. A., Zaragoza, Španělsko.

Zařízení této divize nacházejí uplatnění jak v oblasti energetiky, např. v elektrárnách a teplárnách, tak i v oblasti průmyslových instalací, např. v chemickém průmyslu, hutnictví, strojírenství, automobilovém, papírenském průmyslu a dalších odvětvích.

Na veletrhu AMPER 2003 Vás rádi uvítáme ve stánku ABB s. r. o.: hala 2, sektor B.