časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

6. celostátní setkání elektrotechniků v Brně

|

číslo 1/2005

6. celostátní setkání elektrotechniků v Brně

Termín: 9. až 10. 2. 2005
Místo: Kongresové centrum, sál A, Výstaviště 1, Brno

Akce je určena všem elektrotechnikům, projektantům, pracovníkům obsluhy a údržby elektrického zařízení, revizním technikům, orgánům dozoru bezpečnosti práce a soukromým podnikatelům v elektrotechnice.

Cílem 6. celostátního setkání elektrotechniků je informovat o tvorbě a využívání elektrotechnických norem v návaznosti na technické předpisy a směrnice EU, o jednotném evropském hodnocení kvalifikace dodavatelů elektroinstalace, ochraně před bleskem, práci pod napětím, bezpečnosti strojních zařízení, preventivní údržbě elektrického zařízení, požární ochraně budov a o problematice nekvalifikovaných zásahů do elektrických instalací a strojního zařízení.

Účastníci setkání obdrží osvědčení o absolvování kvalifikačního semináře podle norem ISO 9000. Tato akce je zařazena do Projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT a současně je akreditována na MŠMT.

Účastníci obdrží sborník přednášek obsahující příspěvky předních odborníků v dané oblasti a mohou si zakoupit příslušné normy.

Témata programu:

  • Tvorba a využívání elektrotechnických norem v praxi v návaznosti na technické předpisy a směrnice EU – mezinárodní normalizace v oblasti ochrany před bleskem a její vliv na tvorbu ČSN – normy ČSN z oblasti práce pod napětím a jejich využívání v praxi apod.

  • Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace a požární bezpečnost staveb – umísťování rozváděčů v chráněných únikových cestách – dokumentace z hlediska požární ochrany staveb elektrických zařízení – bezpečnost strojních zařízení – řád preventivní údržby apod.

  • Přednášející:
    Ing. Vincent Csirik, ČNI Praha, Ing. Karel Dvořáček, STÚ-E Praha, pplk. Josef Sláma, požární rada Hasičského záchranného sboru, František Kosmák, bývalý inspektor Státního odborného dozoru, Jan Hájek, poradce Dehn+Söhne, Ing. Jaroslav Bárta, ÚJV Řež, a. s., Ing. František Valenta, TSÚ Praha, JUDr. Zbyněk Urban, odborný konzultant, Václav Macháček, Středoč. energetická a. s.

    Cena vložného:

  • 1 den: 850 Kč (vč. DPH 19 %),
  • 2 dny: 1 390 Kč (vč. DPH 19 %)

    Mediální partneři:
    ELEKTRO, Elektrotechnika v praxi, Elektroinstalatér, Elektrika.cz, IN-EL s. r. o.

    Spolupořadatel: Veletrhy Brno a. s., Výstaviště 1

    Odborný garant akce:
    Ing. Vincent Csirik, ČNI, Praha

    Dne 9. 2. 2005 je pro účastníky obou dnů setkání připravena exkurze do pivovaru Starobrno s ochutnávkou piva a zabijačkovými hody.

    Bližší informace a příhlášky:
    L. P. Elektro s. r. o.
    Novoměstská 1a
    621 00 Brno
    tel.: 545 234 002–3
    fax: 545 234 004
    e-mail: seminare@lpelektro.cz
    http://www.lpelektro.cz
    Lenka Přikrylová: 608 983 830
    Leona Vejpustková: 777 072 880

    (jm)