časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

44. MSV 2002 v Brně

|

číslo 4/2002

Trh, obchod, podnikání

44. MSV 2002 v Brně
klíčové téma: Plasty, gumárenství, chemie

16. až 20. září 2002

Projekt AutomatizaceProjekt Automatizace je zaměřen na měřicí, řídicí, regulační a automatizační techniku. Jeho jádrem se stane oborový celek Elektronika, automatizační a měřicí technika, umístěný v tradičních „elektrotechnických“ pavilonech C a Z, ale současně zahrne i další expozice lokalizované podle příslušných průmyslových branží.

„Cílem projektu je představit automatizaci jako hybnou sílu průmyslu a velmi perspektivní alternativu klasických výrobních technologií, která ovlivňuje konkurenceschopnost každého výrobku. Projekt proto soustředí informační a řídicí systémy a automatizační řešení ze všech oborů veletrhu,“ říká obchodní ředitel MSV Jiří Rousek.

Úspěšná premiéra
Specializovaný projekt Automatizace se stal již součástí MSV 2000. Jeho hlavním cílem bylo vytvořit optimální podmínky pro komplexní prezentaci měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniky a akcentovat význam a přínos progresivních technologických řešení. Projekt byl velmi úspěšný a zúčastnilo se jej 596 firem z 18 zemí. To byla téměř čtvrtina všech vystavovatelů MSV a jednalo se tak o největší koncentraci nabídky automatizační techniky v zemích střední a východní Evropy. Pořadatelé věří, že letošní 2. ročník na tyto výsledky naváže.

Veletrh nových kontaktů
V rámci MSV 2002 je připraveno deset specializovaných oborových celků, jejichž časové a místní sepětí nabízí v souladu se světovými trendy strojírenství systémová řešení přesahující rámec jednotlivých oborů. Hlavním tématem letošního ročníku je odvětví Plasty, gumárenství a chemie, a to vzhledem k vysoké dynamice a rostoucímu významu tohoto oboru v rámci průmyslové výroby

Do portálu MSV 2002 dále patří Důlní, hutní, slévárenská, keramická a sklářská technika, Materiály a komponenty pro strojírenství, Pohony, hydraulika a pneumatika, chladicí technika a klimatizace, Nářadí a povrchové úpravy, Energetika a silnoproudá elektrotechnika, Ekotechnika a Výzkum, služby, instituce a samozřejmě již zmíněná Elektronika, automatizační a měřicí technika. Oproti loňsku se struktura veletrhu rozšířila o oborový celek Doprava, manipulace, průmyslové balení, skladování a logistika, který vychází z náplně bienálního veletrhu Transport a Logistika. Souběžně s letošním MSV se v Brně uskuteční také 3. mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT.

Další informace:
Veletrhy Brno, a. s.
Výstaviště 1 647 00 Brno
tel.: 05/ 41 15 29 26, 29 62
fax: 05/ 41 15 30 44
e-mail: msv@bvv.cz, imt@bvv.cz
http://www.bvv.cz