časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

43. ročník MSV v Brně

|

Elektro 9/2001

43. ročník MSV v Brně

ControlTech
stánek 74, pavilon Z

Obr. 1.

Kolínská firma ControlTech, jako výhradní a autorizovaný distributor americké společnosti Rockwell Automation na českém a slovenském trhu, předvede řídicí systémy, včetně novinek CompactLogix a FlexLogix, frekvenční měniče s novou řadou PowerFlex 70 a 700, senzory, jističe, stykače, proudové ochrany, ovládací a signalizační prvky, relé, svorky a další.

Premiérově zde bude např. komunikační modul 1761-NET-ENI, připojující zařízení s protokolem DF1 na síť EtherNet, adaptér 1794-AENT řady Flex I/O pro jejich připojení na EtherNet a další. V Brně poprvé budou vystaveny bezpečnostní prvky (koncové spínače, lankové vypínače, bezpečností relé, rohože, atd.) britské firmy GuardMaster, nového přírůstku společnosti Rockwell Automation a také tunelová anténa řady FastTrack, umožňující čtení/zápis několika nosičů (informací) najednou, bez ohledu na jejich polohu.

Již tradičně budou vystaveny výrobky společnosti Escort Memory Systems, určené pro průmyslovou bezkontaktní identifikaci na bázi radiového přenosu.

Skutečným magnetem se bezesporu stane frekvenční měnič na VN (6,6 kV) PowerFlex 7000 (Rockwell Automation,Allen-Bradley), určené k regulaci otáček VN motorů (373 kW až 3 MW)

OS-KOM spol. s r. o.
stánek 11, pavilon A2

Obr. 2.

Firma OS-KOM spol. s r. o. ve své expozici návštěvníkům MSV předvede funkční vzorky různých typů dálkových řízení od firmy Ilectronic Steuersysteme GmbH a dále příklady aplikací bezpečnostních modulů, hlídačů izolačního stavu, měřicích relé a dalších komponent ze sortimentu firmy E. DOLD&SŐHNE KG. V neposlední řadě také trolejový napájecí systém Mobilis Elite firmy FELS S.A.

Dálkové radiové řízení Hetronic se ve spojení s kontrolní a řídicí technikou DOLD uplatní například u jeřábů, stavebních a transportních strojů a mnohde jinde v průmyslu, transportu a logistice.

Uvedené výrobky je možné si prohlédnout v průběhu MSV na souběžné výstavě Transport a Logistika ve stánku č. 11, pavilon A2, kde zaměstnanci fy OS-KOM rádi zodpoví případné dotazy.

Lamela, a. s., o. z. Kabelovna Chyše
stánek 115, pavilon Z, 1. patro

Obr. 3.

Lamela, a. s., o. z. Kabelovna Chyše, výrobce speciálních kabelů a vodičů, si dovoluje Vás pozvat na 43. mezinárodní strojírenský veletrh v Brně, který se koná ve dnech 24. - 28. 9. 2001.

Naše společnost nabízí následující výrobní sortiment:

  • výroba speciálních kabelů a vodičů
  • kabely a vodiče pro signálové a datové přenosy
  • silové kabely a vodiče
  • bezhalogenní, oheň retardující vodiče
  • sdělovací kabely a vodiče nízkofrekvenční
  • kabely a vodiče pro zvláštní účely

Kabelovna Chyše nabízí ve svém sortimentu také flexibilní a ultraflexibilní kabely. Zdůraznění hlediska ohebnosti kabelů ocení každý, kdo měl možnost „zápasit“ s nedostatečně ohebným kabelem při montáži nebo jeho instalaci.

Těšíme se na Vaši návštěvu na MSV v Brně na stánku naší společnosti, kde jsme připraveni osobně Vás informovat o výrobních možnostech a sortimentu kabelovny Chyše.