časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

3M představuje ESD Pro

|

Divize Electro & Electronics společnosti 3M uvedla na český trh nový lehký, příruční detektor elektrostatických výbojů, který dokáže rozlišit různé úrovně těchto událostí. 3M ESD Pro Event Detector je příruční indikátor elektrostatických výbojů, který detekuje a počítá výboje a na displeji znázorňuje sloupcovými grafy relativní elektrickou sílu každé takové události. Přenosný, snadno použitelný detektor se používá k rychlému ověření efektivity ochrany před elektrostatickými výboji. Ta je zvlášť důležitá při práci s citlivými součástmi, např. při montáži elektronických přístrojů, výrobě polovodičů, lékařských
přístrojů nebo diskových jednotek.
 
Společnost 3M Česko byla založena v roce 1991. V současné době nabízí na českém trhu např. potřeby pro komerční grafiku, lepidla a brusiva do průmyslu, výrobky pro architekturu, kancelářské potřeby, potřeby pro péči o domácnost, zabezpečení pro knihovny, zdravotnické a dentální pomůcky a materiály či pracovní ochranné prostředky. Zásadní předností společnosti 3M je schopnost uplatňovat více než 40 samostatných technologických platforem (často v kombinaci) při řešení širokého spektra potřeb zákazníků. S tržbami přes 24 miliard dolarů 3M zaměstnává 75 000 lidí po celém světě a je aktivní ve více než 60 zemích.
 
ESD Pro je dostatečně malý a tenký, aby se vešel do kapsy košile. Umožňuje snadno nastavit prahové hodnoty výbojů pro upozornění, s jejichž pomocí lze detekovat a počítat pouze elektrostatické výboje, které překročí uživatelem nastavený práh. Při každém výboji poskytuje ESD Pro zvukové upozornění a desetisegmentový sloupcový graf LED, který znázorňuje relativní sílu zjištěných výbojů. Překročí-li výboj nastavenou úroveň upozornění, indikátory LED se červeně rozsvítí. Čtyřciferné počítadlo přístroje uvádí počet výbojů, které překročily nastavený práh, přičemž nepočítá události naprogramované jako nevýznamné. ESD Pro dokáže změřit i několik po sobě jdoucích výbojů v rámci jedné elektrostatické události.

[Tiskové materiály 3M.]