časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

12. celostátní setkání elektrotechniků v Brně

|

Velkému zájmu odborné elektrotechnické veřejnosti se těší akce s celorepublikovým působením. Mezi ně patří mj. také celostátní setkání elektrotechniků. To letošní, v pořadí již dvanácté setkání se konalo 7. až 8. února. v Brně, v kongresovém sálu Střední školy informatiky a spojů v Čichnově ulici. To, že byl o tuto akci mimořádný zájem, bylo patrné již z pouhého pohledu do zaplněného přednáškového sálu.
 
Přednášky byly přímo „nabity“ informacemi a mnohdy bylo velmi těžké i pro zkušeného odborného garanta, Ing. Csirika z ČNI, udržet harmonogram přednášek ve vymezených časech. Velmi živé diskuse vedli elektrotechnici také o přestávkách jak s přednášejícími, tak mezi sebou.
 
Po tomto přednáškovém maratonu, který trval více než šest hodin čistého času, čekala účastníky semináře společná večeře spojená s turnajem v bowlingu o ceny, které věnovali sponzoři akce. Společně strávený večer se smysluplnou zábavou tak ukončil první den dvoudenního semináře.
 
Druhý den přednášek začal překvapivě a mimo plán zcela čerstvou informací, kterou slovem i obrazem prezentovali přítomným elektrotechnikům zástupci médií Ing. Jiří Kohutka, šéfredaktor časopisu Elektro, a pan Miroslav Minařík, provozovatel elektrotechnického portálu Elektrika.cz. Ti se den předtím (tj. 7. února) osobně zúčastnili jednání, které bylo iniciováno Elektrotechnickým svazem českým (ESČ) a Elektrotechnickou sekcí Hospodářské komory ČR. Náplní tohoto jednání byly otázky, které se přímo bytostně dotýkají především revizních techniků elektrických zařízení – vyhrazená technická zařízení, revize elektrických instalací nn (ČSN 33 2000-6), revize a kontroly elektrického ručního nářadí (ČSN 33 1600), revize a kontroly elektrických spotřebičů (ČSN 33 1610) aj. (podrobnější informace o tomto jednání jsou uvedeny v tomto čísle na straně 14).
 
Tato akce, kterou organizovala vzdělávací agentura L. P. Elektro, byla velmi dobře připravena a vyznačovala se kolegiální atmosférou s vysokou odbornou úrovní přednášejících i posluchačů.
(Kl)
 
Obr. 1. Soustředění elektrotechnici v přednáškovém sále
Obr. 2. Uvolněná atmosféra při diskusích o přestávce (vpravo Ing. Csirik)
Obr. 3. Soutěž v bowlingu
Obr. 4. Jednatelka agentury L. P. Elektro paní Lenka Parýzková vyhlašuje vítěze soutěže