časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

10 let významné francouzské investice u nás

|

číslo 5/2003

trh, obchod, podnikání

10 let významné francouzské investice u nás
Schneider Electric – Francouzům se v Písku daří

Před deseti lety zprivatizoval nadnárodní koncern Schneider Electric, se sídlem ve Francii, aktivity firmy Elektropřístroj Písek. O pět let později byla v Písku slavnostně otevřena nová továrna vybudovaná na zelené louce a tři roky poté následovalo její rozšíření. Celková investice činila 550 mil. korun. V ČR má společnost kromě výrobního závodu v Písku hlavní sídlo v Praze a obchodní kancelář v Brně.

Obr. 1. Obr. 2.

V Písku má koncern Schneider Electric, a. s., jeden ze 170 výrobních závodů na světě. Ten patří mezi dvacet nejvýznamnějších firem jihočeském regionu. Zaměstnává více než 300 pracovníků a v jeho výrobním programu jsou např. stykače, relé, motorové spouštěče, spínače a tlačítkové ovladače, určené pro český i světový trh. Vedle pracovníků ve svém výrobním závodě zaměstnává firma dalších 160 pracovníků ve společnosti Schneider Electric CZ, s. r. o., zaměřené na obchodní aktivity.

Obr. 3.

Firma Schneider Electric je tradičním dodavatelem výrobků především v oblastech energetiky, průmyslu, infrastruktury a stavebnictví. K významným realizovaným zakázkám v ČR patří např. dodávky komponent pro rozvody elektrické energie ve výrobním závodě společnosti Phillips v Hranicích na Moravě, pro Kulturně obchodní centrum Nový Smíchov v Praze, pro pražské metro či Termo Děčín.

Svým zákazníkům Schneider Electric nabízí celosvětovou síť technické, obchodní a logistické pomoci ve 130 zemích, ve kterých je schopna zorganizovat servisní zásah nebo dodávku náhradního dílu prostřednictvím služby mezinárodního servisu.

V průběhu deseti let vývoje se společnost výrazně prosadila na českém trhu. Podle průzkumu, který v minulém roce uskutečnila agentura Taylor Nelson Sofres mezi odborníky z elektrotechnického oboru, patří koncern Schneider Electric a jeho značky Merlin Gerin, Telemecanique, Square D a Elektropřístroj Písek mezi nejlépe hodnocené společnosti v oboru.

Schneider Electric CZ, s. r. o.
Thámova 13
186 00 Praha 8
tel.: 281 088 111
http://www.schneider-electric.cz