časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Úhlová bruska FLEX s bezuhlíkovým motorem

26. 1. 2021 | FLEX Elektronářadí, s. r. o. | www.flex-tools.cz

motorem Renomovaný výrobce elektrického ručního nářadí FLEX nově obohatil svůj výrobní program o velmi výkonnou úhlovou brusku, které většina „fachmanů“ familiárně říká flexka.

Renomovaný výrobce elektrického ručního nářadí FLEX nově obohatil svůj výrobní program o velmi výkonnou úhlovou brusku, které většina „fachmanů“ familiárně říká flexka. Tento nový typ má příkon 1 300 W, mechanický výkon 910 W, průměr brusného nástroje až 125 mm a otáčky při chodu naprázdno 10 000 min–1. Co je ale hlavní – brusku pohání motor s elektronickou komutací, což ji staví o úroveň výš, než obdobný výrobek s klasickým komutátorem a uhlíkovými kartáči. Bezuhlíkový motor umožňuje provoz s vyššími výkonnostními parametry a delší životností, a to při zachování štíhlého tvaru, velmi pohodlně padnoucímu do ruky. Běžná údržba se omezuje jen na případné očištění povrchu, není třeba zabývat se údržbou motoru, jak to vyžadují stroje s mechanickou komutací prostřednictvím kartáčů.

Úhlová bruska FLEX s bezuhlíkovým motorem

Elektronické řízení zajišťuje pozvolný rozběh, ochranu proti opětovnému spuštění po výpadku proudu, kontrolu teploty, ochranu proti přetížení, stabilní udržování konstantních otáček. Uživatel ocení i skutečnost, že systém anti-kickback automaticky vypne motor při zablokování kotouče, takže se nedočká nepříjemného kopnutí. K pevnému ergonomickému uchopení při práci přispívá přídavná rukojeť. Ochranný kryt lze snadno přenastavit bez použití nástroje.

Výrobce tohoto typicky červeného ručního nářadí zastupuje v České republice společnost:
FLEX Elektronářadí, s. r. o., Víta Nejedlého 919, 295 01 Mnichovo Hradiště,
tel.: +420 314 501 922, +420 314 501 954, e-mail: Jan.Skala@flex-tools.cz, www.flex-tools.cz

EMC v instalaci

Vloženo: 30. 11. 2021