Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Walking Charger

13. 8. 2014 | |

Walking Charger umožňuje uživatelům dobíjet baterie v jejich mobilní elektronice kdykoliv a kdekoliv - pouhou chůzí. Svůj telefon dobijete za pouhou hodinu, stačí, když se procházíte. Walking Charger je malé zařízení, které se vkládá do bot. Mezi smluvními partnery jsou jak producenti vycházkové obuvi, tak výrobci obuvi pracovní či vojenské.

S Walking Chargerem mají uživatelé možnost dobíjet svá zařízení i když nejsou zrovna v dosahu elektrické sítě. Walking charger může také zajistit přímé napájení energií mnoha přenosným zařízeními, jako jsou například ohřívače bot nebo GPS lokátory.

Walking Charger je velice přítelský k životnímu prostředí. Poskytuje uživateli osobní zdroj elektrického proudu bez závislosti na síti a bez obtíží spojených s likvidací a recyklací baterií. Walking Charger se tak stane výchozím produktem v rychle se rozvíjející oblasti wearable elektroniky.

Při použití v pracovní a volnočasové obuvi je výkon odhadován asi na 2,4 Wattu a 1 watt při normální chůzi tempem asi 5 km/h. Jedna hodina chůze tak dobije baterii hcytréhho telefonu. To je 20 až 50 krát lepší výkon než u jiných srovnatelných zařízení.

Tiskové materiály Walking Charger