Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Tiny Tesla – novinka na Kickstarter

11. 8. 2014 | |

Dvojice studentů z Medfordu v Massatchusets nabízí na Kickstarter malou Teslovu cívku, která může posloužit jako skvělá hračka, ale také jako i výuková pomůcka. Protože si ji děti budou muset samy postavit z jednotlivých součástek, naučí se mnoho z elektroniky i fyziky. Až bude funkční, budou z ní moci střílet výboje doprovázené zvuky hudby v MIDI souborech.

Stavebnice je navržena tak, aby si cívku mohl sestavit každý, kdo má základní modelářské dovednosti. Úplně jednoduché to ale mít nebude. Jak se píše v manuálu: jedná se o složitou stavebnici a tak se může stát, že budete potřebovat více pokusů, než provedete některý z kroků správně. Stavba vyžaduje cit pro detail a trpělivost při řešení obtíží. Když budete trpěliví a precizní, mnoho se naučíte a výsledek vaší práce bude úspěšný. V nabídce je kromě Tiny Tesla také její větší "bratříček" oneTeslaTS.

K dnešnímu dni projekt nashromáždip 5ti násobek požadované částky. Projekt se tedy bude realizovat. Do 15. srpna máte možnost poslat příspěvek a za odměnu v polovině roku 2015 stavebnici obdržet. 

Více na stránce projektu Tiny Telsla na Kickstarter.com