Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Rok 2015 bude Rokem průmyslu a technického vzdělávání

29. 9. 2014 | |

Svaz průmyslu a dopravy České republiky (SP ČR) vyhlásil na svém Sněmu, který se konal dne 29.9. 2014 na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, rok 2015 Rokem průmyslu a technického vzdělávání. Veřejně se k této aktivitě připojil na Sněmu předseda vlády Bohuslav Sobotka, který přislíbil i finanční participaci.

(...)

„Chceme zásadně změnit vnímání průmyslu a technického vzdělávání v České republice. Průmysl je moderní a inovativní a potřebuje odborně připravené mladé lidi, po kterých je ohromná poptávka. Chceme a musíme přesvědčit věřejnost, že technicky vzdělané pracovníky čeká lepší pracovní budoucnost, než mnohé s humanitním zaměřením,“ řekl ve svém projevu prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR).

(...)

Jak totiž potvrzují šetření SP ČR, běžná česká populace vidí průmysl jako cosi tradičního a nemoderního a nevhodného pro mladé lidi. Přitom kvalita a vysoká technologická úroveň průmyslových firem patří mezi naše hlavní konkurenční přednosti. Potvrdila to i schopnost průmyslových firem vypořádat se s dopady recese posledních let. „Chceme zejména poukázat na již existující a dobře fungující aktivity propagující techniku a technického vzdělávání je zviditelnit. Nejen sportovci či umělci, ale i naši technici a manažeři jsou světovými špičkami,“ uvedl Jaroslav Hanák.

Vyhlášení Roku průmyslu a technického vzdělávání na Sněmu je současně výzvou, aby se k ní přidaly jednotlivé firmy s jejich tradičními akcemi, jako jsou dny otevřených dveří, soutěže, kulaté stoly, technologické parky, školy a další subjekty.

Tiskové materiály BVV
Celá zpráva ZDE

Obrázek: miracleinscience.blogspot.com