Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Masimo oznamuje CE označení a uvedení Radius-7 na vybrané trhy - první nositelný, neinvazivní Rainbo

30. 8. 2014 | |

Společnost Masimo, světový lídr v oblasti inovativních neinvazivních monitorovacích technologií, které významně zlepšují péči o pacienty, na konci července oznámila CE označení a uvedení Radius-7™ na vybrané trhy pro svou platformu monitoringu a konektivity Root®.  Root je první a jediný nositelný bezdrátový monitor s revoluční technologií Masimorainbow® SET®, umožňující včasnou identifikaci zhoršení klinického stavu a zároveň průběžné monitorování při zachování svobody pohybu.

S neinvazivním měřením rainbow® SET®, Radius-7 s Root může upozornit zdravotníky - u lůžka, anebo mimo něj, prostřednictvím vzdáleného monitorovacího a notifikačního systému Masimo Patient SafetyNet™ - na kritické změny pacientovy saturace kyslíkem, tepové frekvence, rychlosti dýchání, anebo hemoglobinu, které může znamenat plicní anebo srdeční problémy anebo vnitřní krvácení. Lehký, jenom 155 gramů vážící Radius-7 se připevňuje pacientovi na paži anebo může být položen podél pacienta na lůžku, umožnujíc bezdrátové monitorování na lůžku nebo mimo něj. Protože odpadá potřeba odpojovat a zapojovat kabely při opouštění lůžka, Radius-7 snižuje nároky na potřebu asistence zdravotních sester. A schopnost Radius-7 bezdrátově komunikovat – na krátkou vzdálenost přes Bluetooth do Root anebo přes doplňkový Wi-Fi modul na dálku zabezpečí, že je pacient bude nepřetržitě monitorován a je dostupný poskytovatelům péče na jakémkoliv místě v nemocnici.

Studie prokázaly, že mobilita pacientů je klíčovým faktorem v rychlejším zotavení pacienta.1 Radius-7 umožňuje lékařům aby svým pacientům poskytli mobilitu.

"Díky této nové technologii jsme udělali další důležitý krok ke zlepšení bezpečnosti pacientů," řekla Caroline Stade, vedoucí ošetřovatelka v Fakultní dětské nemocnici (UKBB) v Basileji, ve Švýcarsku. "O děti může být pečováno a mohou se pohybovat podle toho jak mohou, zatímco zůstávají pod nepřetržitým klinickým dohledem. Rodičům, a samozřejmě zdravotním sestrám a lékařům to umožnuje mít lepší pocit z kvality péče, kterou nabízíme našim pediatrickým pacientům."

"V minulosti, nositelné monitorování pacienta nabízela pouze omezená měření, která byla často postihována falešnými poplachy. Radius-7 umožňuje bezdrátové klinicky relevantní monitorování pacienta," řekl zakladatel a generální ředitel společnosti Masimo, Joe Kiani."Očekáváme, že Radius-7 a Root změní způsob, jakým nemocnice uvažují o monitorování, a uvede novou úroveň bezpečnosti pacientů."

Více na stránkách Massimo