Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Cree jako první prolomilo hranici 300 lm/W u LED zdroje

8. 4. 2014 | |

Společnost Cree zaznamenala další významný milník ve vývoji světelných zdrojů, když představila vysoce svítivou bílou LED s účinností 303 lm/W. Této hranice se nakonec podařilo dosáhnout mnohem rychleji než se původně považovalo za možné, tento výsledek překonává nejlepší vývojářský výsledek ohlášený před rokem také společností Cree, který činil 276 lumenů na watt.

Účinnost této nové LED byla naměřena při 303 lumenech na watt při teplotě chromatičnosti z 5150 K a napájecím proudu 350 mA. Výsledků bylo dosaženo za standardní pokojové teploty .

Cree je vedoucí společností tzv. LED revoluce a svými energeticky úspornými LED zdroji bez obsahu rtuti neustále dokazuje, jak nehospodárné jsou tradiční osvětlovací technologie. Cree je předním inovátorem v oblasti LED světelných zdrojů, LED osvětlení, a polovodičových výrobků pro energetiku a radiofrekvenčních aplikací.

Do rodiny produktů Cree patří LED svítidla a žárovky, modré a zelené LED moduly s vysokou svítivostí, zdroje pro LED svítidla, spínací zařízení a RF zařízení. Cree® přináší neustálé inovace v oblastech jako jsou celkové osvětlení, podsvícení, elektronické značení a signalizace a napájecí zdroje pro svítidla.

Celá zpráva na stránkách www.cree.com